Als uw kind wordt gepest, raakt dit u diep als ouder. Pesten is een pijnlijk onderwerp om over te praten.
Vooral als het pesten nog niet is gestopt, is er een overmaat aan gekwetse gevoelens: frustratie, boosheid en teleurstelling.

Gevolgen van pesten

Pesten heeft verregaande gevolgen voor het kind, het tast het zelfvertrouwen aan, geeft gevoelens van eenzaamheid of zelfs depressies. Deze gevoelens kunnen een leven lang meegedragen worden en traumatische herinneringen geven aan de schoolperiode.
Als ouder voelt u zich vaak machteloos en weet niet goed hoe u uw kind het beste kunt helpen. School neemt niet altijd het pesten serieus.
Als ouder voelt u ook het pijn en het verdriet van uw kind en is het lastig om op een juiste helpende manier er te zijn voor uw kind.

Thema avond

Tijdens een thema avond brengen we het fenomeen pesten in kaart en kijken we welke impact dit heeft op uw (gezins)leven. We hebben het over gepest worden maar óók over zelf pesten, want ook pesters hebben aandacht en versterking nodig.
We oefenen met het aanleren van technieken zodat u uw kind kunt stimuleren te leren hoe hij kan omgaan met het pesten, zodat het kan stoppen. U krijgt praktische handreikingen en tips waar u direct mee aan de slag kunt en die passend zullen zijn bij u en uw kind.

Lees meer in de categorie pesten.
Actuele data vindt u in de agenda van de praktijk voor kindercoaching.
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)