Langzamerhand komt het einde van de zomervakantie alweer in het zicht. Zo tegen het einde van de schoolvakantie als bijna iedereen weer thuis is van weggeweest wil de verveling nog wel eens toeslaan. Wat te doen op de laatste dagen voor de school weer begint?

TIP: Ga er een paar uur op uit in de natuur, geef je kind (eren) een fototoestel en laat hen het mooiste wat ze kunnen vinden op de foto zetten.

Eventueel geef je ieder kind een weggooi fototoestelletje of laat ze gebruik maken van je digitale camera of een mobiele telefoon. Digitaal heeft het voordeel dat je gelijk bij thuiskomst de foto’s kunt bekijken.
Stimuleer je kind om detailfoto’s te maken van een bloemblaadje, steentjes, bladeren aan een boom of  regeldruppels als het slecht weer is.
Laat je kind vooral veel om zich heen kijken en zich verwonderen. Kijk ook naar de lucht en leg de wolken vast. Of de rimpels in de sloot als je er een steen hebt ingegooid. En wist je dat regendruppels in water opspatten en belletjes geven?  En misschien zie je wel een leeg blikje cola op straat of een uitgetrapte sigarettenpeuk midden op de stoep. Of iets anders wat raar is en niet goed past in het landschap.
Maak er een spelletje van wie de gekste, mooiste, meest bijzondere dingen uit onze cultuur en natuur ziet.

En lukt het niet om de perfecte foto te maken?
Geen nood: Je kunt er van verzekerd zijn dat je kind in ieder geval geleerd heeft wat er allemaal te zien is, als je maar de moeite neemt om om je heen te kijken………….
En….laat je kind zijn mooiste foto uitzoeken en laat deze, eventueel vergroot, afdrukken.

Deskundige begeleiding en advies krijgt u van de Praktijk voor Kindercoaching


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)