In de cursus Opvoeden met Plezier komen vele onderwerpen aan de orde:
Hoe ga je om met emoties bij jezelf en je kinderen.
Wat vind je belangrijk binnen je gezin en aan welke waarden valt niet te tornen.
Hoe stel je grenzen.
Wat kan een kind op welke leeftijd en wat kun je vragen van een kind op iedere leeftijd.

Het mooie is dat ieder onderwerp aan bod komt in vele dagelijkse situaties. Neem bijvoorbeeld de gezamelijke maaltijd. Ieder gezin gaat hier anders mee om. Bij de één moet het bordje leeg en de ander is al blij dat het toetje naar binnen gaat. Gezin X vindt het geweldig om op zondag speciaal voor de TV te eten en gezin Z houdt van strikte tafelmanieren.
Zo hoor je binnen iedere cursus over o.a. de gezamelijke maaltijd vele verschijningsvormen. En niet alleen ik als cursusleider hoor veel, maar ook de deelnemers staan soms perplex dat het er bij die leuke medecursist thuis zo aan toe gaat.

Het mooiste is echter dat er geen goed of fout bestaat, het meest belangrijke is dat jij als ouder en opvoeder blij en tevreden bent en dat dit je kind ten goede komt.

Want wat maakt het uit dat je medecursist thuis het brood smeert voor haar kind van 8 en de hapjes voert. En dat de broodmaaltijd hierdoor bijna drie kwartier duurt. Ze hebben het heel gezellig met elkaar en bespreken en spelen van alles.
En dat jij dit als efficiënte ouder, die houdt van orde en vroeg-zelfstandige kinderen, een gruwel vindt: Wel, jouw gewoonten en tafelmanieren  passen bij jou en dit is óók helemaal goed.
Maar……voor de grap……….denk eens aan die moeder, hoeveel geduld ze kennelijk heeft met haar kind en hoeveel contact ze hebben. En, die moeder, stel je voor hoe handig het kan zijn als je kind zelf zijn boterhammen smeert.

Naast alle handige kennis en tips die een cursus je opleveren is het iedere keer weer pure winst en inspiratie om van je medecursisten te horen hoe zij omgaan met belangrijke items. En vaak blijven er ook nog leuke contacten aan over!.

De eerstvolgende cursus Opvoeden met Plezier begint op 8 september 2009.

Geef je op voor de cursus via de website van de Praktijk voor Kindercoaching


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)