Tsja, daar hadden we zo maar een hondje terwijl we heus altijd hebben gezegd dat dit voor ons niet haalbaar was.
Totdat manlief werd verleid door dit hondje uit een nestje op zijn werk. Ja en dan dochterlief en zoonlief, al bijna puber af, en dan nog… ,
Dus kortom door drie paar stralende ogen had ik met de realiteit niks in te brengen en ziet het ernaar uit dat ik, (juist ja) het meeste met haar te doen zal hebben.

Ze heeft mij in ieder geval al uitgekozen als sleeptouw. Ik kan geen stap meer verzetten zonder wollenbal voor, achter of naast me en zodra ik zit komt ze bij me liggen. Dus ja, inmiddels ben ik ook verleid en…. uitgeput….
Uitslapen is er niet meer bij, want ja dochterlief en manlief hebben in het weekend vroege sportverplichtingen en zoonlief vindt zijn nachtelijke uren in het weekend nog de meest belangrijke van de hele week.
Dus………..als het Joyca ( de naam van de wollenbol, na mijn enige vetorecht te hebben gebruikt door vreugde en nog wat op te eisen, Joy ca) behaagt om uit te rusten na illegale pies- en poeppartijen, spelen, naar binnen en buiten en zo voort, dan lig ik uitgeteld op de bank tot de volgende ronde.
Maar goed, we hebben net de 4e dag gehaald en afgezien van enig nachtelijk en vroeg ochtendlijk gehuil gaat het heel goed.

Van te voren had ik internet zo’n beetje leeggeplunderd met : “Hoe voed ik een pup op” en dit ook de rest laten weten.
Zoonlief weigerde consequent al dit leesvoer tot zich te nemen en ik moet eerlijk bekennen dat hij tot dusver de enige is die het heel goed doet.
Hij zegt de meest zinnige dingen waar wij zo inconsequent als de mieter reageren en er bijna voor zorgen dat ze grote kans op schizofrenie heeft.
Wij lopen met warme kruikjes, speeltjes en doekjes wachtend op de ene seconde dat ze stil wil zijn om onze gedragstherapie in te zetten. Zoonlief brult gewoon  STILLLL  En dan is het stil en kunnen wij voort met kruikjes, speeltjes en doekjes.
Onze wraak is dat hij als enige in de plaspartijen staat en regelmatig schone sokken moet aantrekken.

Manlief had besloten dat het geen schoothondje mocht worden, maar ik betrapte hem al meerdere malen achterover in de luie stoel met,….. Juist.

Deze week zijn we om de beurt in huis om de opvoeding nog ter hand te nemen en ik zie er al tegenop dat ik volgende week weer buitenshuis ga en haar een paar uur alleen moet laten.
Dan moet er toch nog wel wat gebeuren al heeft ze geloof ik niet veel neiging tot criminaliteit, maar zielig en eenzaam is het wel.
Ze lijkt zich na 3 dagen ook al helemaal aan ons te hebben aangepast.
Ze wil eigenlijk niet verder lopen dan de oprit en als we met veel soebatten toch de halve straat uitlopen en bijna een half uur verder zijn, dan zijn we binnen twee minuten weer op de stoep. Lekker thuis!!!.

Als je het allemaal zo bekijkt is het een wonder dat we van die aardige kinderen hebben weten voort te brengen.
Schandalig, daar zijn we gewoon aan begonnen.
Zonder internet en alleen schoolse pedagogiek.
Maar ja daar heb je dan wel iets meer tijd voor de inprentperiode en hechting en het zegt ook nog regelmatig wat terug (zucht, soms best jammer én làstig).

Een bench met een slotdeurtje was toen de kinderen klein waren misschien ook best wel eens handig geweest en nu is het te laat want ze hebben al een eigen sleutel……..

Lees ook: Maakt je kind huiswerk als giraf of aap?
Lees ook: De zeurende moederclub
Lees ook: Wie doet de sporttas?
Lees ook: Opruimen is moeilijk voor peuters en pubers
Lees ook: Pubers in deze tijd
Lees ook: Je grenzen leren bewaken
Lees ook: Ouders met examenstress
Lees ook: Spreek jij de taal van je kind?

Ken je Ik leer leren al?
Wil je een aantal keer per jaar artikelen ontvangen? Download het gratis eboek over  de praktijk voor kindercoaching en de opleiding tot kindercoach.
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)