Vandaag, 22 januari 2011,  hebben 12 kindercoaches , na enige vertraging door de afgelopen winter, hun certificaat ontvangen voor de basisopleiding tot kindercoach.
Het blijft verbazingwekkend hoe vijf intensieve dagen zelfvertrouwen, creativiteit en richting kunnen geven.
En wat is het mooi om zoveel talent bij elkaar te hebben, mensen die binnen hun huidige werk en situatie zo aan het oefenen zijn met de lesstof.  En hoe prachtig is het om te horen en te zien hoe hard en vol passie er wordt gewerkt aan het realiseren van een eigen praktijk.

De kindercoaches

José, Baukje, Yvonne, Astrid, en Ellen heel veel succes gewenst met jullie stappen richting het vak van kindercoach en jullie koerswijzigingen hier en daar. Baukje ik hoop dat je enorme kennis over jonge kinderen en wat ze nodig hebben je de weg wijst. Deze kennis is erg nodig in de huidige tijd. Ellen, Astrid, José en Yvonne ik ben onder de indruk van jullie motivatie, je wil tot leren en je inspanningen om alles in praktijk te brengen. Jullie zijn prachtige bloemen in knop…..
Marinka, Greetje en Marijke: veel succes in jullie huidige praktijk. De kinderen zullen komen om van jullie te leren en kunnen zich bij jullie koesteren en veilig weten. Ieder van jullie heeft veel meer mogelijkheden dan je zelf denkt. Maak er gebruik van!
Rianne, George, Cindy en Rudy: stiekem hoop ik dat jullie voor het onderwijs behouden zullen blijven. Dat jullie (ook) als kindercoach in de klas zullen werken, misschien naast je eigen praktijk. Wat jullie voor de kinderen in de klas doen is zo waardevol, het zou zó jammer zijn als dat verloren ging.
Ieder met je eigen doelgroep gaan jullie voor het beste resultaat voor je leerlingen. Die prestaties kan je alleen leveren als je een groot vertrouwen en oprecht gevoel van betrokkenheid hebt met de kinderen die aan je zijn toevertrouwd. En Rudy, wat fijn dat je je voor school verder mag specialiseren in het meer systemisch werken binnen school.

De kinderen die bij je komen zullen het naar de zin hebben, je betrokkenheid en liefde doet het meeste werk!
Dank je voor jullie aandacht en interesse, ik vroeg veel van je en wens je toe dat je lekker doorsuddert over de verschillende vraagstukken.
Voor de meesten van jullie…….. tot ziens tijdens een vervolgopleiding, ik kijk ernaar uit.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)