Oplossingsgericht werken en kids'skills 2014-1 (17)De afgelopen drie dagen zijn we bezig geweest met oplossingsgericht werken en werken met Kids’ Skills. Deze manier van denken en werken blijft een prachtige basis voor een coach. Samen met het werkmodel van de kindercoach en de principes van het oplossingsgericht werken is het mogelijk om zelfs de meest complexe problemen te ontrafelen en een verandering te bewerkstelligen. Niet de verandering die de coach wil, maar juist een verandering en het ontdekken van meer mogelijkheden die passen in het kader van het kind en zijn ouders. Geen reuzenstappen, maar kleine pasjes vooruit en inzicht in het doel in de toekomst.
En de mooiste ontdekking is wellicht hoeveel verschillende vaardigheden er zijn om bijvoorbeeld te leren omgaan met faalangst, concentratieproblemen, druk gedrag en leren luisteren.
Ik wens Ankie, Anne, Annette, Annita, Ans, Bart, Danielle, Fanny, Gerda, Henny, Henrietta, Liane, Inger, Loekje, Madelon, Mira, Miriam, Moniek, Monique en Rixta net zoveel plezier met deze manier van denken en werken als ik nog iedere dag heb.

Wil je meer lezen over oplossingsgericht werken met kinderen:
Lees ook: De kunst van de juiste vragen stellen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Wat heel is, hoef je niet te maken
Lees ook: Als juf er niet zou zijn
Lees ook: Zoek de verschillen
Lees ook: Denken, voelen, doen
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)