Het is alweer ruim 35 jaar geleden dat ik in het Academisch Ziekenhuis in Groningen lag, op de afdeling waar kinderen met kanker lagen.  Ik moet er even aan denken nu ik op twitter zoveel berichten lees over Kanjer Guusje. Het meisje van 10 jaar wat vandaag op 30 oktober is overleden.
Ik lees op de weblog, die haar vader heeft bijgehouden vanaf het moment dat deze ziekte bij haar werd geconstateerd, dat ze binnen een paar dagen een prachtige dag zou gaan beleven met hulp van de “Doe een wens” stichting. Dit heeft niet meer zo mogen zijn, maar gelukkig heeft deze stichting ervoor kunnen zorgen dat ze nog even heeft kunnen genieten van een eigen toverstaf.

Ook toevallig vandaag hebben wij het over de stichting ” Doe een wens” gehad. Mijn vader die in april is overleden, hebben we herdacht in dit weekend van zijn verjaardag. We hebben met z’n allen de narcissen waar hij zo van hield uit zijn tuin, overgeplant op zijn graf zodat ze op zijn sterfdatum weer bij hem kunnen bloeien.
Van een bedrijf kregen we nog geld gerestitueerd en we besloten dit te verdelen over een aantal goede doelen waaronder de “Doe een wens” stichting, juist voor kinderen met kanker.
Voor Guusje kwam dat te laat, maar haar andere laatste wens lijkt wel uitgekomen te zijn, namelijk een Trending Topic te worden op twitter. Voor haar familie zal dit een steunende gedachte kunnen zijn.

Als ik de weblog KanjerGuusje hier en daar lees, ben ik blij te zien dat de omstandigheden voor kinderen met kanker in het ziekenhuis tegenwoordig een heel stuk beter zijn dan 35 jaar geleden. En dat is fijn want er zijn iedere dag kinderen die horen dat ze kanker in hun lijfje hebben en dan begint een spannende en intensieve tijd. Dan is het goed dat de plek waar ze zoveel tijd moeten doorbrengen een veilige en steunende plek kan zijn.
Mijn gedachten gaan daarbij ook even naar twee andere kanjers die ik ken. Twee zusjes en voormalige buurmeisjes die allebei vechten tegen de leukemie in hun lichaam. Ook deze meiden en hun ouders, broer en zus zijn echte kanjers met veel doorzettingsvermogen en ook voor hen zou ik mooie wensen willen laten uitkomen.

Ik wens de familie van Gorp en allen die hen dierbaar zijn veel sterkte, maar vooral veel steun en fijne herinneringen aan hun Kanjer Guusje.

De illustratie is van Kitty Bakker.

Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)