BO 2015-4Basisopleiding kindercoach en opvoedcoach

Iedere keer weer is het prachtig om te zien hoe sterk en redzaam kinderen zijn en hoe we kunnen vertrouwen op hun veerkracht. Wanneer een kind komt met een hulpvraag is het meestal al een hele opluchting om tot de constatering te komen dat het probleem opgelost kan worden door iets te leren wat nog onontwikkeld is. Die constatering geeft direct hoop, de verwachting dat er perspectief is en het vertrouwen dat de oplossing haalbaar is.
Annemiek, Bianca, Christie, Corien, Erika, Eveliene, Janneke, Jorrit, Karin, Marga, Margreet, Marieke, Marja, Marloes, Marty, Miranda, Miranda, Nicolette, Paulien, Penney, Rebekka, Rieky en Yvonne hebben de vierde basisopleiding afgerond op 7 maart j.l.

.

Echtscheiding en verlies 2015-1Studiedag echtscheiding en verlies

Een kind leert samen met zijn ouders dat er oplossingen zijn voor moeilijke situaties en dat het vaak veel eenvoudiger is om een moeilijke situatie de baas te worden dan gedacht. Zeker bij moeilijke situaties in het leven waarvan er sprake is van verlies en rouwsituaties door verhuizing, overlijden of echtscheiding kan de kinder- en opvoedcoach samen met ouders en kinderen ontdekken hoe het met de kinderen beter kan gaan.
Alma, Danny, Esther, Fanny, Geke, Inge, Jeanne, Jenny, Marchien, Marianne, Marita, Marjan, Marjet, Mira, Monique, Ria, Rixta, Rolien, Sacha, Tineke, Trudis en Wilma hebben zich verdiept in alle zaken die rondom deze thema’s een rol kunnen spelen.

praktijkdag 2015-1
Praktijkdag casussen en materialen

Tijdens een sessie ga je met een kind en ouders oefenen met dat wat het kind nog mag, moet of kan leren en je spreekt af of het genoeg is. In een eventuele 2e sessie zie je vaak een stralend kind die heeft ontdekt dat hij zelf iets heeft geleerd en een succeservaring heeft gehad.
Tijdens een praktijkdag wordt flink geoefend met allerlei mogelijke situaties en richtlijnen die tijdens een sessie bij een kindercoach een rol spelen.
Aleida, Coby, Danielle, Danielle, Danny, Els, Esther, Gerbina, Ilse, Inger, Jenny, Maaike, Marchien, Marja, Marjan, Marjet, Miriam, Rebekka, Tineke, Trudis en Wilma hebben allen hard gewerkt op deze waardevolle praktijkdag.

Ik leer leren zoetermeer 1Ik leer leren Zoetermeer

13 enthousiaste deelnemers die op vrijdag de 13e starten dat kan bijna niet goed gaan denk je. En dat klopt; Er is zo hard gewerkt tot de laatste minuut dat er helemaal vergeten is om de groepsfoto te maken Desalniettemin dank je wel Nicolette, Roelie, Patricia, Marieke, Cassandra, Jonneke, Naomi, José, Laura, Franka, Janine, Hester en Chris en veel succes gewenst met jullie trainingen. Marijke Teeuwissen de trainer gaat alles weer even opruimen.

opvoedcoaching 2015-1Opvoedcoaching

Door de kracht van de eenvoud en het kortdurende karakter van kindercoaching, ontdekken steeds meer ouders en kinderen dat problemen er zijn om opgelost te worden.  Voor een kindercoach en met name voor de opvoedcoach is het van belang om te kunnen ontdekken welke niet helpende patronen een rol spelen bij het probleem.
De driedaagse opvoedcoaching is een zeer intensieve module die genoeg stof tot nadenken en na-sudderen geeft om op een helpende manier met ouders in gesprek te zijn over hun rol en taak in de ervaren problematiek.
Anja, Annemarie, Ans, Babette, Bianca, Claudia, Danny, Esther, Gineke, Hanneke, Henny, Joke, Marianne, Marita, Marjet, Minke, Mirjam, Monique, Sacha, Sandra en Tessa hebben deze drie daagse opvoedcoaching afgerond.

Ik leer leren voor schoolteams

En omdat steeds meer scholen aan het onderzoeken zijn hoe ze passend onderwijs handen en voeten kunnen geven, mocht ik ook nog anderhalve dag in maart verschillende klassen-assistenten, leerkrachten en IB-ers van een schoolorganisatie leren over Ik leer leren.

Nieuwsgierig naar de opleidingen?
Lees waar het over gaat.

Lees ook: Kind of methode, methode of kind
Lees ook: Beter leren door fietsen en darten
Lees ook: De vorige praktijkdag
Lees ook: Wat denkt een kind over de kindercoach
Lees ook: De kindercoach voegt iets toe
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het