Het is mooi om te ontdekken hoeveel meningen er zijn over kindercoaching. Veel mensen denken dat het verleden van een kind bestudeerd moet worden en moet worden hersteld. Kindercoaching en opvoedcoaching staat daar echter ver van af. Dat het soms wel een helend en therapeutisch effect heeft is meegenomen.

Wat is kindercoaching dan wel: Deze vorm van coaching richt zich heel erg op het heden en is gericht op de toekomst. Hebben kind en ouders een probleem dan kijken we eerst naar dat wat goed gaat en wat talenten zijn om dit specifieke probleem aan te pakken. In feite zijn we continu aan een soort omdenken en ik noem het: Leren van rood naar groen te denken. Groen is daarbij de richting van de oplossing waar de eigen kracht (weer) wordt hervonden en het probleem in ieniemini stapjes aangepakt kan worden.

Een kindercoach doet dus niets anders dan heel praktisch en heel erg vanuit het hier en nu sámen met het kind én zijn ouders oplossingen ontdekken zodat de de zwaarte van het probleem lichter kan worden.

Candice, Caroline, Ester, Gea, Gertina, Hanneke, Joke, Jorieke, Josien, Karin, Louise, Marianne, Marjolijn, Melanie, Miranda, Nathalie, Nicole, Renie, Rolinca, Ryan, Sandra en Susan, ik wens jullie heel veel plezier met de kinderen en hun ouders.

Lees ook: De verschillen tussen therapie en coaching
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: De valkuilen van leren
Lees ook: Krediet van kinderen
Lees ook: Kinderen hebben liefde nodig
Lees ook: De toekomst van een kind
Lees ook: Hoe fietsen en darten helpen bij leren leren
Lees ook: Leidt een diagnose tot verlamming?
Lees ook: Loslaten
Lees ook: Het misverstand oogcontact
Lees ook: Duik eens in je herinnering

De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)