Kinderen en ouders die mij in de praktijk komen voor begeleiding en behandeling hebben vaak behoefte aan advies.
Ik vertel een aantal zaken die voor hen van toepassing kunnen zijn, want ieder gezin kent andere behoeften. Voor het ene kind werkt het prima om met één van de ouders iedere dag een poosje huiswerk te maken, anderen laten zich overhoren door een broer of zus en weer anderen worden gillend gek als het woord huiswerk alleen al wordt genoemd.
Los van advies op maat, geef ik ook vaak websitetips voor verdere informatie en algemene kennistips.

Wist je bijvoorbeeld dat je hersens in “slaap vallen” na ongeveer 45-60 minuten hard leren? Ze willen dan de tijd hebben om datgene wat je geleerd hebt over te brengen naar je lange termijn geheugen. Neem daarom na elk uur even rust. Beweeg wat, drink wat(er). Zo kunnen je hersenen (en jijzelf!) weer verfrist verder.
En wist je ook:: Zuurstof haal je uit de lucht bij het inademen. Hoe meer je beweegt, hoe meer zuurstof er aankomt in je hersenen. Blijf niet uren achter elkaar op je stoel achter de computer zitten, maar beweeg!

Op de website: leren is een makkie staan allerlei tips, vooral voor middelbare scholieren, maar ook ouders van basischoolleerlingen kunnen er handige weetjes lezen om hun kind te helpen.
Op de site vind je naast een aantal algemene tips, tips over lezen, rekenen, vreemde talen, topografie en andere vakken. Ook wordt er aandacht besteedt aan plannen en het maken van mindmaps. Een mindmap is een zeer handige manier om veel informatie te reduceren tot één A4tje waarin alles wat je moet weten aan bod komt.

Neem een kijkje op: Leren is een Makkie
Meer in categorie: opvoedtips
Kijk voor de Praktijk voor Kindercoaching hier


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)