Laten we even dromen, want kinderen van deze tijd, ik zou ze gunnen:

  • Gezien, gehoord en gewaardeerd worden om wie ze zijn
  • Begrip voor die momenten dat het allemaal niet zo goed verloopt
  • Precies genoeg uitdaging en tegenslag waardoor ze groeien
  • Leraren, hulpverleners en ouders die perfect zijn afgestemd op wat helpt en nodig is
  • En vooral omstandigheden die ieder kind dezelfde kansen geeft

Helaas, dream on, we leven  niet in een sprookje… want dit is de realiteit

  • De prestatiedruk neemt steeds grotere vormen aan
  • Veel kinderen en jongeren voelen zich eenzaam en depressief en de wachtlijsten worden langer
  • Faalangst en motivatieproblemen komen vaker en jonger voor dan ooit eerder
  • Veel leraren, hulpverleners en zelfs ouders voelen zich handelingsverlegen
  • En zo verdrietig: in de samenleving vallen steeds meer kinderen buiten de boot

En toch! Er is zoveel moois en positiefs want ik geloof dat we het kunnen:

Waar we het onszelf moeilijk mee maken is:

  • We willen het beste voor de kinderen, maar beseffen niet dat wanneer wij willen dat het een kind goed gaat we hen te kort doen doordat zij het op hun beurt voor ons goed willen doen
  • We voelen ons tekort schieten als tijdsdruk, eisen van anderen en omstandigheden ons handelen beperken, maar we hebben niet door dat kinderen niet het onmogelijke van ons vragen
  • We denken dat we kinderen die in de put zitten of een diagnose hebben niet kunnen helpen, maar we zien niet dat een kind meer dan genoeg heeft aan onze knipoog en schouderklopje en dat we niet perfect hoeven zijn
  • We vinden dat ieder kind recht heeft op het beste, maar we vergeten dat onze armen niet lang genoeg zijn om onrecht te bestrijden en dat onze echte aanwezigheid vaak al voldoende is

Ik geloof in kinderen en hun ouders

Dat zij de moeilijkheden die op hun weg komen, aankunnen en dat zij een veerkracht knop hebben die we kunnen aanklikken.
Ik help je om deze knop te activeren door jou als leraar, hulpverlener of ouder te laten ontdekken waar die knop zit zodat jij voldoening ervaart wanneer het kind een stapje verder kan.

Met het eenvoudige en voor iedereen te leren werkmodel ga je in 5 stappen op weg:

  1. Ontdek wat mogelijk is
  2. Kom erachter wat kind en ouders drijft
  3. Vind de parels uit het verleden
  4. Leer de waarde van ja-maren en weerstand gebruiken
  5. Breng groei en vooruitgang

Deze logische route die iedere keer weer inzichten geeft en kwartjes doet vallen, helpt kinderen en hun ouders echt vooruit.
Wanneer je het werkmodel verwerkt in je dagelijks handelen, merk je hoe je gemakkelijk toegang hebt tot humor, lichtheid en helderheid en daarmee het verschil maakt.
En hoe er als bij toverslag een oplossingsrichting tevoorschijn komt en vooral hoop ontstaat dat er vooruitgang mogelijk is.

Door de principes en onderliggende theorieën van het werkmodel te gebruiken voor hulpvragen en problemen, heb je alles in handen om snel tot de kern te komen.

Zoals een deelnemer tijdens een online zoom opleiding opmerkte:
‘Je hebt in het afgelopen half uur vrijwel geen aandacht aan het probleem gegeven en toch zegt deze deelnemer met een hulpvraag waarmee je de les voordoet, dat ze zich nog niet eerder zo goed geholpen voelde.
Hoe kan dat?’

Omdat mijn armen inmiddels te kort zijn om iedereen te kunnen helpen, ga ik jou als professional of ouders mijn beste ervaringen en kennis van de afgelopen 40 jaar verklappen.
In online opleidingen, workshops en colleges over ieder denkbaar onderwerp waar je tegenaan kan lopen tijdens het opgroeien van kinderen krijg je de mooiste voorbeelden en kortste routes zonder toeters en bellen: to the pont en spot on.

Let op: Je krijgt geen tips en adviezen zoals je die overal kunt vinden. Dat zou te gemakkelijk zijn en niet beklijven.
Wel kun je rekenen op verrassende inzichten, theorie vertaalt naar praktisch handelen, vele bruikbare tools, talloze dagelijks herkenbare voorbeelden  en vooral een simpele doeltreffende aanpak waarmee jij je eigen aanwezige kwaliteiten inzet zoals dit bij jou past.
Gewoon omdat jij al goed genoeg bent en jij je op je eigen manier, in je eigen tijd en tempo jezelf verdiept in wat er mogelijk is.

De deelnemers aan mijn opleidingen zijn:

  • (zeer) ervaren professionals die met kinderen en ouders werken
  • Ouders die het opvoeden soms nog wel een uitdaging vinden of op zoek zijn naar echt werkende handvatten over boosheid, faalangst, stress of leren bij hun kind.

Je kunt direct starten met een opleiding door te klikken op de opleiding van je keuze via de knop Voor professionals, Voor ouders of Leren en gedrag.
Lees één van de 1500 blogs en schrijf je in voor mijn gratis inspiratiebrief.
Zo blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en video’s en mini colleges en masterclasses die ik de komende tijd ga ontwikkelen en met regelmaat geef over een specifiek onderwerp.

En… voel je welkom!


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)