Ze is een goede juf.
Dat wist ik zeker want je houdt het niet ruim 30 jaar vol om voor de klas te staan en iedere dag nog zoveel plezier te hebben.
En toch liep ze vast met een meisje.
Vele gesprekken waren er al geweest en ik zag haar onmacht en merkte ook dat er inmiddels irritatie was.

Het meisje gedroeg zich steeds dwarser en bozer in de klas en wanneer ze haar even apart nam om de situatie te bespreken kreeg ze vooral  “ik weet het niet”  als antwoord en kwam ze er niet door.
De gesprekjes leverden niets op en iedere dag was er inmiddels wel een incidentje.

Ze ging soms ’s ochtends thuis al bedenken wat er vandaag weer zou kunnen gebeuren en hoe ze het gezellig kon houden in de klas want het meisje ging steeds meer domineren.

Bloed irritant was deze situatie en in al die jaren had ze het eigenlijk nog nooit gehad dat een kind haar zo onder de huid was gekropen.

Voor mij is dit een universeel en veel voorkomend verhaal wat velen van ons meemaken in hun werk en ik vroeg de juf of ze er met mij naar wilde kijken.
Een kwartier later haalde ze opgelucht adem want we hadden precies de kern geraakt en nu kreeg ze er zelfs zin in om met het meisje echt stappen te maken.

Een week later kreeg ik van juf te horen dat het meisje de volgende ochtend op het plein vrolijk op haar af was gerend.
Later die dag hebben ze een gesprekje gehad waarin het meisje zo open was dat juf de tranen in de ogen sprongen.

Voor mij is het elke keer weer genieten als ik merk en hoor dat kinderen zich vrij voelen doordat wij hen leren begrijpen en hun gedrag vertalen.

Dat ogenschijnlijk hele simpele handvatten een wereld van verschil maken voor jezelf en vooral voor dat zogenaamd lastige kind voor je neus.

Regelmatig geef ik een online Zoom intervisie bijeenkomst waarin je een situatie of casus met mij en een klein groepje kunt verkennen en een oplossing vinden voor dat waar je misschien nu nog wakker van ligt.
Is het wat voor je?
Op deze pagina vind je meer uitleg en kun je je aanmelden.

Ging dit over jouw kind?

Dit kind dat voor deze juf zo’n uitdaging is, heeft natuurlijk ook ouders.

En jij zal die ouder maar zijn want dan weet je dat er een telefoontje of mailtje van de juf kan komen omdat je kind weer te druk. te boos deed of de les zat te storen.

Ook jou lukt het niet om een ‘fatsoenlijk’ gesprek met je kind te voeren want je kind geeft natuurlijk de andere kinderen de schuld en vindt juf te streng.

Het is misschien zelfs wel eens gebeurt dat jij een vervelend gesprek met juf had en het gevoel hebt dat ze jouw niet serieus neemt.

Ondertussen zit jij thuis met een boos en ongelukkig kind en heb je het gevoel dat de boze buien van je kind veroorzaakt worden door school.

Niet meer te tellen zijn de ouders en kinderen die ik heb gezien waarbij boosheid en onbegrip de boosheid groter maken.
Situaties lopen uit de hand doordat je als ouder en kind meer van hetzelfde doet en het niet werkt.

Eerlijk gezegd is het na 20 jaar coachen van boze en zich lastig gedragende kinderen voor mij niks nieuws meer. Ik heb alles al een keer gezien en gehoord.

Met mijn ogen dicht neem ik je mee in wat er is te doen en hoe je je gezin weer in harmonie krijgt.

Omdat ik niet iedereen meer kan helpen en jij zelf veel kan doen heb ik een ideale en goedkope manier om je kind en jezelf te helpen bij boze buien.
Geef jezelf een cadeau om verlost te worden van je irritatie over je boze kind en volg mijn eenvoudig 5-stappenplan zodat je niets kan vergeten.

Mijn bewezen aanpak waar zelfs veel ouders om vragen, heb ik uitgewerkt in een praktische en simpel te volgen online opleiding voor ouders.

Stel je voor dat het je lukt om de boosheid van je kind te sturen naar meer vriendelijk gedrag?
Het kan echt!

Keer op keer hoor ik van ouders dat zelfs extreem boos gedrag van kinderen zoals gooien met spullen trappen en vloeken na één sessie met het kind, ouder en mij verdween.

En waarom?
​Omdat mijn aanpak inzoomt op je kind en jou en jou helpt je eigen rol te begrijpen zodat je dat kunt veranderen wat noodzakelijk is.

Zoals een moeder zei: wonderen bestaan!

Heb je alles al geprobeerd om de boosheid van je kind te temperen en is het nog niet gelukt, maar heb je WEL zoveel vertrouwen dat je denkt dat het mogelijk is om de boze buien op te lossen?

Gewoon omdat je een goede en liefdevolle ouder bent?

Kijk eens bij het 5-stappenplan om je kind te helpen bij boosheid en volg deze praktische opleiding.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)