De examentijd is en blijft een spannende tijd voor de scholieren die nu nog even mogen laten zien en bewijzen dat ze het diploma kunnen halen.
Voor de meeste pubers die tot hier zijn gekomen is het de laatste proeve van bekwaamheid en mag je verwachten dat ze die net zo tot een einde brengen als alle toetsen van de voorgaande jaren.
Immers, als je tot hier gekomen bent, mag je verwachten dat je ook deze laatste stap kunt zetten. Misschien moet je de laatste weken even extra zeilen bijzetten om de lesstof te leren en door te nemen, maar je hebt inmiddels bewezen dat je tot hier kon komen.

Wanneer je het hebt over de examen weken en hoe je die door kunt komen, is het misschien het meest handig om gewoon ‘gewoon’ te doen. Want waarom extra lading geven of gespannen doen?

In dit filmpje vind je een aantal tips voor de examentijd en een aantal tips voor het geval de spanning tijdens een examen toch even vervelend de kop opsteekt.

Ennn…. geniet ook een beetje met je allen van deze bijzondere weken die toch, hoe dan ook, anders dan anders zijn…

Wil je weten hoe ik werk met ouders en kinderen, of wil je meer lezen over de training Ik leer leren? Like dan nu mijn facebookpagina om iedere dag te lezen en kijken over alles wat met kinderen heeft te maken. Kijk of ik iets voor je kan betekenen om met kinderen en hun ouders te werken op mijn website van de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)