Fixed en Growth mindset in beeld

Wat is een fixed mindset ?

Kinderen die vaak van te voren al verwachten dat iets niet gaat lukken of die ervan overtuigd zijn dat ze iets niet kunnen, krijgen ook altijd gelijk. Deze kinderen, maar even goed geldt dit voor volwassenen, denken dat alles zo’n beetje van te voren vast staat en dat ze erg weinig invloed hebben op de loop der dingen.
Zo worden hun verwachtingen bewaarheid en bevestigen zichzelf vooral dat ze iets niet kunnen, het nooit zullen leren en dat alles altijd hetzelfde blijft. Zij spreken ook in dit soort bewoordingen die veel generalisaties bevatten van overal, altijd, nooit, iedereen en dan vooral in negatieve zin.

Wat is een growth mindset?

Kinderen en volwassenen met een growth mindset hebben vaak meer realistische verwachtingen over zichzelf, de situatie en over anderen. Bovendien lijken ze minder last te hebben van faalangst en kunnen ze opener zijn in het contact met anderen. Ook hebben ze meer beschikking over hun creatieve vermogen.

Welke gevolgen een fixed en een growth mindset hebben, kun je zien in het filmpje. Hoe je denkt, bepaalt voor een groot deel de uitkomst die je gaat krijgen……

Lees ook: Leidt een diagnose tot verlamming?
Lees ook: Wat is er mis met falen
Lees ook: Het slagveld in Havo-2 en Vwo-2
Bekijk ook het filmpje concentratieproblemen bestaan niet

Kijk voor meer informatie over leren, kindercoachmaterialen, de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach, Ik leer leren en nog veel meer op de website van Tea Adema


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)