praktijkdag 16-11-2011Tijdens de praktijk dag “oefenen met praktijksituaties en materiaal voor de kindercoach“, blijkt keer op keer hoe helpend het is voor kindercoach, kind en ouders om een duidelijke structuur te hebben. Het materiaal is er ter ondersteuning en ter voorkoming van het verzanden in teveel informatie. Bovendien komen er altijd weer prachtige manieren naar voren hoe het materiaal ook ingezet kan worden.

Wist je bijvoorbeeld dat je de thermometer ook een plek kunt geven in het leslokaal. Iedere dag kun je de temperatuur bepalen van de sfeer in de klas. Als je daarbij regelmatig bespreekt hoe kinderen elkaar kunnen helpen om de temperatuur op een gezellig peil te houden, heb je na een poosje een mooi instrument in handen om de sfeer positief te beïnvloeden in de klas.

Clarinda, Greetje, Marinka, Bernadette, Janneke, Annet (niet op de foto), Jeannette, Inge, Anjo, Letty, Natasja, Petra, Annemarie, Karin, Greetje, Inge, MarieLouise en Anneke hebben hard gewerkt en ervaren hoe ze nog meer hun effectiviteit kunnen vergroten. Dames, veel plezier met je werk!
Het materiaal kun je hier bestellen….

Lees ook: Het materiaal van de kindercoach
lees ook: Praktijkdag: leren werken met situaties en materialen uit de kindercoachpraktijk
Lees ook: Opleiding oplossingsgericht werken en werken met Kids’ Skills
Lees ook: Zoek de verschillen
Lees ook: Mama is moe, zo moe

Wil je deelnemen aan de opleiding tot kindercoach, kijk dan op de website .
Wil je op de hoogte blijven van nieuws en artikelen, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Mocht je hulp nodig hebben voor je kinderen, neem dan gerust contact op met de praktijk voor kindercoaching.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)