Regelmatig krijg ik de vraag wat ik allemaal doe als kindercoach en welke activiteiten en diensten de praktijk voor kindercoaching aanbiedt.
Tijd dus voor een overzicht:

De praktijk voor kindercoaching

Kinderen coachen is het hart van de werkzaamheden. Ouders en kinderen die een probleem ervaren en advies, hulp of begeleiding nodig hebben komen naar de praktijk. Ik voer oudergesprekken, help kinderen met leerproblemen als dyslexie, met gedragsproblemen als moeilijk luisteren en met emotionele problemen als boosheid en verdriet. Ook geef ik aan ouders en kinderen begeleiding bij echtscheiding en komen faalangst en weinig zelfvertrouwen regelmatig voor. Vaak zijn leerproblemen het meest opvallend, maar alles rondom een kind kan een belangrijke rol spelen. Lees hier meer over het aanbod voor kinderen en hier over ouderbegeleiding.

Cursussen voor ouders en kinderen

Aan ouders geef ik oudercursussen, workshops en thema-avonden over bijvoorbeeld adhd, boosheid, ruzie tussen kinderen, faalangst, dyslexie en pesten.
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er een cursus sociale vaardigheden beschikbaar. Deze is gericht op het vinden van eigen oplossingen om kinderen zich sterker en krachtiger te laten voelen. 
Lees hier meer over deze activiteiten.

Opleidingen voor professionals

In de afgelopen jaren werd steeds aan mij gevraagd of ik mensen wilde opleiden tot kindercoach. Altijd had ik dit geweigerd tot het moment kwam dat het beroep op een opleiding geven wel erg groot werd. Ik heb toen een inventarisatie gemaakt van datgene wat nodig is om effectief en zinvol te kunnen werken als kindercoach.
Omdat ik zelf heel veel heb geleerd en inspiratie heb opgedaan van verschillende boeiende leermeesters (en juffen) heb ik de opleiding ingedeeld in modules. Dit maakt vrij om de vervolgmodules als bij- en nascholing te volgen. Als iemand een andere opleiding nodig vind voor de invulling van het werken als kindercoach, hoeft hij bij de praktijk voor kindercoaching geen onnodig lang traject af te leggen. Bovendien kunnen de opleidingskosten worden verdeeld over meerdere periodes of jaren. Al naar gelang de wens en het tempo van de cursist.
Via deze link kun je alles lezen over de basisopleiding tot kindercoach en de bij- en nascholingsmodules.

Web-log

Inmiddels is het mijn hobby geworden om te schrijven over kinderen, ouders, opvoeden, ontroerende gebeurtenissen in de praktijk, tips, achtergronden en nog heel veel meer.
Veel mensen hebben zich via het contactformulier ingeschreven voor de nieuwsbrief zodat ze ongeveer eens per twee maanden de nieuwste berichten kunnen lezen. Je kunt ook wekelijks zelf de web-log bekijken. Op maandag en regelmatig op vrijdag worden nieuwe artikelen geplaatst.

Conclusie

De praktijk voor kindercoaching is er voor ouders en kinderen met hulpvragen.
De opleiding tot kindercoach is voor iedereen die meer wil leren over het werken als kindercoach.
De web-log voor kindercoaching is er voor iedereen die wil lezen over alles wat te maken heeft met ouders en kinderen.

Wil je meer weten of heb je vragen, voel je dan welkom om contact op te nemen.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten: