Boek_kidsskillsDe methode kids’ skills is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waarmee kinderen worden geconfronteerd.
Centraal staat één heel belangrijk idee: praktisch alle problemen kunnen opgevat worden als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden.
Daarmee geeft Kids’ skills kinderen of ouders niet de schuld van problemen.
En hiermee ontstaat hoop en ruimte, hoop dat doelen bereikbaar zijn, dat moeilijkheden opgelost kunnen worden en het allermooiste aan de methode:

Het antwoord is al aanwezig in het kind zelf.

Want luister maar eens goed naar kinderen, ze weten allemaal wel hoe het moet, alleen weten ze nog niet altijd goed wat ze weten, én in welke volgorde taken aangeleerd kunnen worden.
Kids’ skills bestaat uit 15 eenvoudige stappen  waardoor stap voor stap geleerd wordt wat nodig is.
Als het gaat om broekplassen of bedplassen, concentratieproblemen, opletten in de klas, leren fietsen, naar bed gaan en daar blijven, faalangst, druk, onhandelbaar en onaangepast gedrag, nagelbijten, duimzuigen, lezen en rekenen, speelgoed en kleren opruimen en noem verder alles maar op wat kinderen (en soms ook volwassenen) moeten leren of afleren, alles is mogelijk.
Bedenk maar eens en schrijf op wat je allemaal moet kunnen om je te concentreren of opruimen, of je netjes gedragen in de klas en je krijgt een hele lijst. Of onderzoek wat er in de plaats moet komen van nagelbijten of duimzuigen.
En onderzoek ook maar eens samen welke voordelen het heeft om iets te kunnen boven het niet te kunnen….
En wie weet wie je allemaal kan helpen….
En misschien is er wel iemand die het al kan, stel je voor….

En zo, stap voor stap onderzoek je als kindercoach of ouder met het kind zijn probleem. En soms is het meer een probleem van de ouder en kunnen ouder en kind samen tot de ontdekking komen wat ze mogen of moeten (af)leren om het probleem te laten oplossen. Plotseling bestaan er alleen nog maar vaardigheden die geleerd kunnen worden en ligt de oplossing om de hoek.
En problemen???
Dat is iets voor anderen voortaan!!!

Een methode die je als ouder of kindercoach en opvoedcoach brengt op de meest onverwachte invallen en ideeën. Maar vooral een manier om vastgelopen zaken weer vlot te trekken en vol motivatie en plezier zoeken naar oplossingen.

Kids’ skills wordt toegepast binnen de Praktijk voor Kindercoaching
De Opleiding tot Kindercoach heeft een driedaagse opleiding om te leren werken met deze methodiek.
Kids’ skills in Nederland heeft een eigen website.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)