Iedere nieuwe groep cursisten voor de basisopleiding tot kindercoach verrast me opnieuw.
De kwaliteiten, kennis en ervaring die mensen in huis hebben en waarmee in de dagelijkse praktijk wordt gewerkt is van een grote klasse. En waar de één wat meer  is gespecialiseerd in het werken met kinderen heeft de ander dusdanige talenten die een belofte inhouden voor de toekomst.
En zo gaat ieder na de basisopleiding zijn eigen weg:  kiezen voor een vervolgopleiding, nog meer oefenen met de lesstof en concrete stappen zetten voor het werken als kindercoach of al starten.
En dat is precies wat zo mooi is omdat iedere cursist de eigen weg vervolgt in het eigen tempo, startend vanuit de kwaliteiten, kennis en ervaring van het moment.

Gefeliciteerd

Hanneke, Ria, Frank, Jeannette, Willemijn en Nancy, jullie waren inspirerend door jullie praktijk verhalen uit de klas, maar vooral door het enthousiasme wat jullie lieten zien. Jullie vertelden hoe je met kleine stappen, grote bewegingen in gang kunt zetten.
Jeannette en Willemijn, vooral je inzet en motivatie om voor de kinderen die het nodig hebben een stapje extra te doen, heeft mij geraakt.
Hanneke en Ria, petje af dat je ondanks je zorgen over de huidige onderwijsontwikkelingen, je inzet voor het kind wat het moeilijk heeft voorop laat staan. Maar meer nog hoe je voor ieder kind zoekt naar de beste mogelijkheden.
Frank, je frisse kijk, je enthousiasme en vooral je gretigheid om je functioneren als meester te perfectioneren, is een belofte voor de kinderen die je nog allemaal in je klas gaat krijgen.
Nancy, het is voor jou een prachtige kans dat je als kindercoach op je school de kinderen die het nodig hebben mag ondersteunen. Ze zullen weten hoezeer ze boffen met jou en zullen het heel goed bij je hebben.

Astrid, Tamar, Bianca, Gitte, Karin en Hortense. Allemaal hebben jullie een ander werkgebied, maar wat je deelt is je wil om iets (anders) voor kinderen te betekenen.
Karin met bij wijze van spreken al 100 jaar ervaring met kinderen en met zoveel mogelijkheden, Doe meer van wat je al zo goed doet!
Astrid en Tamar met zoveel kennis en ervaring op het gebied van coachen, let maar op, je motivatie duwt je vooruit.
Gitte, jij die zo’n belangrijke keus hebt gemaakt en op weg gaat naar je doel, op een dag sta je verbaasd van jezelf.
Bianca de kunstenaar, wie weet wat jij gaat combineren en welke kansen aan je deur gaan kloppen. Veel plezier met dat wat je nieuwe stage je gaat brengen.
Hortense, zo betekenisvol….. voor jij weet wel wie…  en de manier waarop je je plek in de groep kreeg, zal je de weg wijzen. Jij weet wel wat ik vind.. :-)

Ik weet zeker dat jullie allemaal klaar zijn voor de volgende stap. Blijf lekker “sudderen” op dat wat je tegenkwam tijdens deze opleiding en dan zal weer een volgende stap zich vanzelf aandienen.

Tot ziens voor een aantal van jullie en veel plezier en succes voor allemaal.
Mijn dank voor jullie prachtige vragen en verhalen.
12 februari 2011.

Informatie over de opleiding tot kindercoach vind je hier….


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)