Verbazingwekkend dat mensen uit verschillende werkgebieden, maar met ieder hetzelfde doel, binnen vijf dagen zoveel gezamenlijkheid en vertrouwen kunnen opbouwen.
Maar het mooiste van al vind ik dat ieder weer met hernieuwde plannen en energie vertrekt.

De cursisten

Lucie en Sonja, wat fijn dat jullie met pubers en adolescenten verder gaan en daarvoor jullie eigen plan verder trekken. Jullie hebben beide daarbinnen je eigen specialiteit en weten op een mooie manier het vertrouwen te winnen. En daar begint alles mee.
Ijkje, ik hoop dat je plannen binnen de GGZ-jeugd uitvoerbaar zullen zijn en anders zal het op een andere manier zeker lukken. Jij hebt in ieder geval alle kwaliteiten, kennis en ervaring die nodig is. Je hoeft het alleen zelf nog maar te geloven, de anderen weten het allang.
Anneke, Joke en Claudia  (niet op foto) ik verwacht dat er nog een wereld voor je open ligt met ontdekkingen naar de weg van de eigen praktijk. Ieder op je eigen manier en tempo zal je deze weg gaan.
Agnes, jij hebt de stap al genomen naar je eigen praktijk voor leerproblemen en gezien je enthousiasme zullen de kinderen het heel gezellig en goed bij je hebben.
Anja, ook jij bent al op verschillende fronten op weg met je eigen praktijk en zal steeds een stapje verder gaan.
Aukje en Jiske, wat een ervaring hebben jullie in de kinderopvang en wat hebben jullie veel te brengen. Jullie zien en horen zoveel en zijn veel belangrijker voor ouders en kinderen dan je zelf beseft. Ik hoop dat het jullie gegeven is om binnen je organisatie )of elders) verder te groeien.
Esther en Anneloes, ik ben benieuwd wat jullie scholen en kinderen in de klas gaan merken van je plannen en inzichten. Ik hoop ook voor jullie dat je de ruimte ervaart om binnen je school (weer) je talenten voor de kinderen in te zetten. Het meest belangrijke, namelijk hoe kan het kind zich prettiger voelen in de klas en zich openstellen voor leren, heb je als basishouding en vandaar uit kijk je verder. En dat is je grootste geschenk aan de kinderen wat je al hebt te bieden.

En weer verder…..

Voorlopig kunnen jullie wel even vooruit met alle boeken die je wilt lezen en wens ik je een hoop ” sudderen”.
Ik dank jullie voor de inbreng van de casussen en de prachtige voorbeelden die jullie onderling hebben gedeeld. Jullie openheid maakte dat er veel gedeeld kon worden in de groep die uit zoveel verschillende ” stromingen” bestond. Bedankt ook voor jullie feedback.
De meesten van jullie zie ik weer in de vervolgopleidingen.  het is mij een groot genoegen :-)
Meer cursisten die opleidingen hebben gevolgd van de opleiding tot kindercoach, vind je hier…….

2 april 2011.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)