Het coachen van kinderen en hun ouders heeft veel toekomst. Doordat deze vorm van hulpverlening uitblinkt in eenvoud, resultaatgericht is en altijd bedoeld om de ontwikkeling van kinderen een stap verder te helpen, is er veel perspectief voor de toekomst.
Het huidige pedagogische klimaat waarin we leven zorgt naast alle individuele kansen en ontwikkelingen die we hebben ook regelmatig voor eenzaamheid. In gezinnen waar de ontwikkeling van kinderen niet altijd gemakkelijk verloopt of waar door externe factoren de opvoeding en ontwikkeling van kinderen onder druk staat, is ook veel verdriet en onmacht.
Hulp binnen families, buurt en vrienden is moeilijker dan een halve eeuw geleden want het is soms ook best moeilijk om te erkennen dat het in het eigen gezin moeizaam gaat.
Kindercoaching biedt een antwoord in deze tijd in de vorm van kortdurende, praktische, doelgerichte en resultaat gevende steun. Ouders en kinderen ontdekken mogelijkheden en krijgen praktische handvatten voor de volgende stap in de ontwikkeling.

Ennnnn….  hoe mooi is het dat een kindercoach bekend is met alle facetten die iemand kunnen overkomen in het leven en er geen oordeel over heeft, maar gewoon kan steunen.

Aleida, Aline, Amarins, Anne, Annemieke,Daniëlle, Daniëlle, Danny, Emily, Esther, Esther, Gré, Helen, Hieke, Inez, Maaike, Margriet, Marieke en Mieke, Rita, Sandra, Tanja en Tineke hebben onderzocht, geleerd en ervaren hoe ze kinderen en hun ouders vanuit hun eigen expertise nog meer kunnen bieden in hun ontwikkeling.
Ik wens jullie heel veel plezier en voldoening in het coachend werken met ouders en kinderen.

Lees ook: Kind of methode, methode of kind
Lees ook: Beter leren door fietsen en darten
Lees ook: De vorige praktijkdag
Lees ook: Wat denkt een kind over de kindercoach
Lees ook: De kindercoach voegt iets toe
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: De kindercoach driehoek
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach of op de website voor Ik leer leren
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
De materialen voor de kindercoach vind je in de webwinkel….


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)