OGW 2012-3Kinderen vinden oplossingsgericht werken prachtig. Ben Furman uit Finland heeft er zelfs een programma voor geschreven: Kids ‘Skills. Caroline Beumer uit Nederland heeft de puberversie Mission Possible ontwikkeld.
Beide manieren bieden een stappenplan wat ondersteunend is om nieuwe doelen te halen en vaardigheden te leren die er eerst niet, of onvoldoende waren.
En laat het leren van vaardigheden en nieuwe doelen nu net het gebied zijn van leerkrachten, kindercoaches en hulpverleners. Geen wonder dus dat het voor hen een feest van herkenning is. Een feest dat ze kennelijk al zo oplossingsgericht bezig zijn en dat ze nu nog meer tools mogen leren om nog effectiever kinderen te kunnen helpen.

Aan deze opleiding oplossingsgericht werken met kinderen deden mee:
Alette, Arianne, Brenda, Carolien, Gonnie, Jessica, Loes, Maaike, Maaike, Maaike, Marije, Marloes, Martine, Maud, Nienke, Sandra, Servie, Sonja, Tjitske en Wanja

Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Wat heel is, hoef je niet te maken
Lees ook: Zoek de verschillen
Lees ook: Doe eens iets anders
Lees ook: Wat is het verschil tussen een kindertherapeut en een kindercoach?
Lees ook: Opleiding tot kindercoach: de vragen en antwoorden.

Wanneer je hulp nodig hebt dan kun je contact opnemen met de praktijk voor kindercoaching. Als je kindercoach wilt worden, lees dan over de opleiding tot kindercoach. Wil je regelmatig berichten ontvangen over alles wat heeft te maken met kinderen, geef je dan op voor de nieuwsbrief.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)