Welkom bij deze nieuwsbrief van De Praktijk voor Kindercoaching.
Met deze nieuwsbrief wil ik je graag deelgenoot maken van leuke anekdotes, tips en kennis over alles wat te maken heeft met kinderen en hun ouders.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hebt opgegeven of omdat je op een andere wijze contact hebt gehad met De Praktijk voor Kindercoaching.
Ik wens je veel leesplezier en voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar anderen waarvan je verwacht dat ze interesse hebben.

Nieuws

Wat mij betreft is 2010 omgevlogen. Er zijn dit jaar veel wijzigingen geweest binnen de praktijk voor kindercoaching en de belangrijkste was wel de bouw van een nieuwe ruimte in de zomer. Onze vakantie is er aan opgegaan, maar het was het waard!
Tussen kerst en oud en nieuw zetten we de puntjes op de i. Onder andere de trap zal dan eindelijk zijn lik verf krijgen. Als we 2010 besluiten kunnen wij in ieder geval zeggen dat we een echt werkjaar achter de rug hebben.

Dit jaar hebben 23 kindercoaches hun basiscertificaat gehaald.  Eigenlijk hadden het er 35 moeten zijn, maar de sneeuw in west en zuid Nederland belette vorige week de helft van de groep de reis naar Friesland. Dus in januari ontvangen nog 12 mensen hun certificaat.
Ook ontvingen 6 kindercoaches hun certificaat voor oplossingsgericht werken en kids’ skills.
Kijk maar wie al die enthousiaste mensen zijn.
Inmiddels zijn alle opleidingen tot september 2011 volgeboekt en heb ik 2 basisopleidingen en 2 opleidingen oplossingsgericht werken en kids’skills  meer ingepland voor 2011 dan de bedoeling was.
Ik vind het geweldig dat mensen zo enthousiast zijn om hun talent in te zetten voor kinderen en ouders en dat ik daar op mijn eigen wijze aan mag bijdragen.
Klik hier voor de agenda.

Op 20 januari a.s. organiseer ik samen met de mediators van het echtscheidingsbeniddelingsbureau gelukkig uit elkaar een informatie avond over de betekenis van echtscheiding voor kinderen. Je kunt je nog opgeven. Lees hier over de inhoud van de avond.

Wil je weten welke ouderavonden en thema’s staan ingepland voor het eerste kwartaal van 2011, lees dan hier verder….

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Vanaf 1 januari 2011 worden de consulten van de praktijk voor kindercoaching door steeds meer zorgverzekeraars vergoed. Zoals de informatie nu beschikbaar is, wordt per 1 januari een afspraak met de praktijk voor kindercoaching ook vergoed door  “De Friesland”  uit het aanvullend pakket.

Opvoeden
Soms lees je prachtige artikelen in de krant waar je nog een beetje blij van wordt. Het artikel over tevreden moeders was er zo één, evenals een heel interessant bericht over het opleidingsniveau van vaders en kinderen. En helemaal mooi: onze kinderen mogen weer lekker rond klooien.
Mijn stokpaardje over kleuters die moeten spelen in plaats van leren kwam de afgelopen tijd ook goed in het nieuws.
Minder goed nieuws ging over game-verslavingen en de gevolgen daarvan.

Als je zo het nieuws wat volgt vraag je je wel eens af of er überhaupt nog gewone kinderen zijn in Nederland. De problemen liggen overal op de loer.
Wat dat betreft zou ik wel een pleidooi willen houden voor ontspannen opvoeden. Al moet ik eerlijk zeggen dat mij dat vaak niet lukte toen onze kinderen nog klein waren. Zelfs nu roepen de kinderen nog wel eens naar mij dat ik moet stoppen met stressen….. ’t is toch wat….
Maar ik genoot wel altijd van de stralende ogen van mijn dochter en als ik goed in mijn vel zat liet ik de kinderen hun ruzie lekker zelf oplossen..

En raar maar waar, van onze hond kan ik nog veel opsteken merk ik regelmatig. Het hondenleven is heerlijk simpel, maar geef mij maar een kind om op te voeden. Die praat tenminste terug… en dat vind ik wel zo prettig….  Al hebben spelende jonge kinderen en honden zeker overeenkomsten….

Opvoeden wordt een uitdaging en soms ronduit moeilijk als het niet goed gaat met je kind.
Dit kan om van alles gaan, van faalangst tot een kind wat steelt, een kind wat binnen het gezin anders is of van die zeurende dingen die steeds terug komen. Wat ouders dan gaan doen is geruststellen. Waarom dat op een gegeven moment niet meer werkt, lees je hier….

Thema:  hoe te leren

Nog steeds is er over beelddenken nog niet heel veel bekend, terwijl het voor kinderen die een voorkeur hebben voor leren via hun ogen en in hun geheugen vooral plaatjes en filmpjes opslaan wel heel helpend is hier strategieën voor te hebben. Dit fimpje laat zien hoe een kind wordt geholpen via de prachtige matrixmethode.

Tips en wist je dat?

Onlangs kwam ik op het spoor van een nieuwe serie boeken die ouders en kinderen kunnen helpen bij diverse problemen. Prachtige boeken die vele handvatten en tips geven.
Verschillende kinderen bij mij in de praktijk kregen al een op maat gemaakt werkboekje van mij mee, maar deze serie boeken kan ik van harte aanbevelen aan ouders, maar zeker voor professionals. De bruikbare tips en achtergronden zijn duidelijk en helpend en makkelijk op te volgen.
Inmiddels heb ik de serie compleet. J

Gouwe ouwe

Tot slot nog een paar gouwe ouwe: Een nachtmerrie over enge mannen en hoe we dat hebben opgelost. En over een talentvolle puber.

Ik wens je een fijne kerst en een voorspoedig 2011


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)