Het leren omgaan met teleurstelling is voor het ene kind een grote klus dan voor het andere kind. En dat gaat niet vanzelf.

Het moeten stoppen met een game terwijl je bijna je level haalt, niet je nieuwe broek aan mogen omdat die voor een gelegenheid is, niet kunnen spelen met een vriendje omdat je naar zwemles moet, je bordje leegeten terwijl je zin hebt in een toetje, naar school moeten terwijl je nog wilt spelen, niet uitgenodigd worden voor een feestje, ziek worden terwijl je eindelijk naar een voorstelling mocht.

De lijst met grote en kleine teleurstellingen die een kind dagelijks moet verwerken is eindeloos. Hoe jonger een kind leert dealen met teleurstellingen en tegenslag, hoe gemakkelijker zijn leven zal verlopen.

Wanneer kinderen heftig reageren op situaties die niet lopen zoals het kind dacht of verwacht, missen ze nog de vaardigheden om op een meer helpende manier te reageren.

Wat kan je doen om kinderen te helpen in een dergelijke situatie, waar zijn deze kinderen wel goed in en wat moeten kinderen nog leren?

In deze video ontdek je wat er met kinderen aan de hand is die moeite hebben met het omgaan met teleurstellingen, wat ze nog kunnen leren en hoe jij ze kunt helpen.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)