Welkom bij deze nieuwsbrief van Centrum Tea Adema.
In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Nieuws zorgverzekeraar
Over opvoeden
Over angst en boosheid
Over leren
Nieuws over de opleiding tot kindercoach
Boekentips.

Ik wens je veel leesplezier.

Vergoedingen door zorgverzekeraars
Zorgverzekeraars gaan steeds meer over op electronisch declareren. Dit betekent dat de zorgverlener de facturen instuurt voor de klant zodat deze niet meer zelf hoeft te declareren. De praktijk voor kindercoaching gaat binnenkort waarschijnlijk meewerken aan een pilot voor electronisch declareren. Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen zorgverzekeraar De Friesland en beroepsorganisatie SRBAG.
Voor kinderen en hun ouders die De praktijk voor Kindercoaching bezoeken, zal dit naar verwachting erg plezierig zijn. Klanten die elders verzekerd zijn, kunnen overigens gewoon nog pinnen in de praktijk en daarna de factuur doorsturen naar hun zorgverzekeraar.
Over opvoeden
De herfst is weer aangebroken en de eerste griepverschijnselen hebben zich daarmee ook aangediend. Vooral voor moeders is dit vaak een tijd van grotere vermoeidheid. Mijn inschatting is dat er veel meer moeders zijn met vermoeidheid en burn out dan aan de oppervlakte komt. In de praktijk heb ik er regelmatig mee te maken, lees maar verder……

Als kinderen voelen dat het met hun ouders niet goed gaat, laten ze dit vaak merken door zelf ook hangerig en ziek te worden. Een vicieuze cirkel is snel ontstaan. Ouders kunnen kijken naar hun eigen belastbaarheid en hoe ze daar mee omgaan, maar enkele tips zijn wellicht ook handig.
Want:
Hoe ga je om met school als er stress is in de driehoek kind, ouder, school? Lees maar….
Wat doe je als je kind niet naar school of de opvang wil? Lees verder……

Wist je trouwens dat buitenspelen kinderen behoed voor psychische schade op latere leeftijd?, lees hoe dit kan….
Wist je ook dat tweetalig opvoeden heel goed is voor de ontwikkeling van de hersenen? Lees maar hoe dat kan….. Dus Friese, Limburgse en Achterhoekse ouders, leer je kind dus van harte je streektaal. Een kind met generatielange wortels onder zijn voeten, heeft een stevige basis in het leven en taal hoort daar zeker bij.

Over angst en boosheid
Angst en boosheid zijn de belangrijkste klachten wanneer het niet goed gaat met een kind. Deze beide emoties kunnen gezinnen compleet ontwrichten. Het lastige eraan is dat angst en boosheid vaak klein beginnen, maar volledig uit de hand kunnen loppen.
Hoe voorkom je dat deze emoties uit de hand gaan lopen, lees daar meer over….
Ken je trouwens het geheim van het boze kind? Lees maar …… en doe er je voordeel mee.
En hoe je je kind kunt helpen met kwetsingen om te gaan lees je hier …..
Over leren
Het zal niemand ontgaan zijn dat er tegenwoordig erg veel rumoer is op leer- en schoolgebied. Dit biedt prachtige kansen, maar geeft ook veel verwarring. Tijdens de opleiding tot kindercoach merk ik aan de leraren die deelnemen, hoe enorm betrokken ze zijn en hoe ze vechten voor hun kinderen in de klas. En het wordt ze zowaar niet gemakkelijk gemaakt!
Als iets uit balans is, schiet de weegschaal vaak door. Dat is ook wat ik een beetje in de praktijk proef als kinderen en ouders met leerproblemen komen.
Soms lijkt het wel of dyslexie in de mode is en dat heeft gevolgen, lees maar….
Ook is het fantastisch dat er steeds meer aandacht komt voor kinderen die andere leerstijlen hebben, maar er is meer dan beelddenken, lees maar…….
WIl je weten hoe ik concentratieproblemen aanpak met kinderen, lees dan verder….
En ken jij tegenwoordig nog geheugenkampioenen? Leer ze kennen……
Over de opleiding tot kindercoach
Inmiddels lopen alle opleidingen weer volop en zijn de verschillende bij en nascholingen ook bijna vol. De basisopleiding wordt heel goed bezocht en mensen geven gemiddeld een 9 voor de opleiding. Ik geniet enorm van de leergierigheid en de betrokkenheid van de cursisten want de opleiding is toch best intensief. De opleiding wordt door mensen uit vele beroepsgroepen gevolgd, o.a. uit het onderwijs, kinderopvang, logopedie, fysiotherapie, dietisten, bureau’s jeugdzorg, maatschappelijk werk en door verschillende therapeuten.
De nieuwe locatie is erg plezierig en ik ben enorm blij met de goede verzorging van catering Access.

WIl je weten wie de verschillende opleidingen inmiddels hebben afgerond, kijk dan hier…
Lees waar de opleiding oplossingsgericht werken over gaat. Zoek de verschillen en als het probleem er niet zou zijjn.
Enige foto’s van de opleidingsruimte vind je hier….. en van de praktijkruimte aan huis, hier…..

De materialen voor de kindercoach worden inmiddels goed gebruikt. De thermometer en het stoplicht beginnen al echte toppers te worden. De praktijkdagen waarin wordt geoefend met het materiaal en verschillende casussen uit de praktijk stromen ook snel vol. Lees waar deze bijscholing over gaat…….

Op dit moment worden verschillende prototypes van rood en groen en een wip-wap voor het nader bekijken van keuzes en voor- en nadelen getest. Ik hoop dat deze binnenkort in productie kunnen worden genomen.
Voor korte praktische werkboekjes voor het leren omgaan met verschillende veelvoorkomende problemen heb ik inmiddels een vormgever en kunstenaar Kitty Bakker voor de illustraties in de arm genomen. Daarover later meer…
Bekijk het materiaal hier…..

Overigens zijn er nog een paar plaatsen vrij voor de verschillende studiedagen, lees waar het over gaat…. Kijk hier….. voor de agenda en beschikbaarheid.

Boekentips
Voor degenen die het hebben volgehouden deze (opnieuw te lange :-)) nieuwsbrief tot hier te  lezen, heb ik nog een paar boekentips:
Voor kinderen en ouders over echtscheiing: Heen en weer van Marja Baseler
De jongen die opgroeide als hond vol achtergrond informatie over kinderen in moeilijke omstandigheden.
Het puberende brein vol interessnte weetjes.
Wil je nog meer titels van interessant boeken, kijk dan op