Op 24 juni 2011 hebben twaalf fantastische mensen hun certificaat uitgereikt gekregen voor de basisopleiding tot kindercoach.
Allemaal zijn ze heel hard met de lesstof aan het werk geweest en hebben ze geoefend met de lesstof in de praktijk.
Mooie praktijkverhalen waren daarvan het resultaat. Door het vertellen aan elkaar van hoe je aan de gang bent gegaan met de lesstof, geef je elkaar inspiratie om aan de slag te gaan.

Wat kan er gebeuren in de praktijk tijdens de opleiding:

  • Ouders stellen je een vraag en geven daarmee aan vertrouwen in je deskundigheid te hebben.
  • Een puber die zegt dat ze het zo’n fijn gesprek heeft gevonden.
  • Een ouder die z’n kind weer ophaalt en constateert dat het kind weer helder uit de ogen kijkt en rode wangen van plezier heeft.
  • Een ouder die je bedankt omdat je haar hebt gebeld om steun te geven in een moeilijke situatie.
  • Een serieus gesprek met je eigen kinderen waardoor de oplossing in zicht komt voor spanningen die daardoor kunnen verdwijnen.

Dat zijn allemaal mooie complimenten voor mensen die zich met hart en ziel willen inzetten om voor kinderen en ouders het verschil te maken.

Wie zijn gecertificeerd

Jeannette en Jacqueline, wat hebben jullie allebei veel gegeven in de groep en wat hebben jullie veel te bieden op het gebied van veiligheid aan kinderen die het moeilijk hebben. Het is logisch dat kinderen zich bij jullie geborgen voelen. Jullie zijn heel goed in staat om te vertalen hoe een kind zich voelt en geven een stem aan dat wat een kind nodig heeft.
Coba en Gretha in jullie werk zit je vaak in een lastige positie en hoe knap is het dat jullie met zoveel liefde voor kinderen en hun ouders je weg vindt. Gretha ik ben onder de indruk van je liefdevolle inzet in het zoeken naar de beste oplossingen in complexe situaties. Coba ik wens je heel veel rugleuningen die je zoveel plezier geven. Je straalt zelf mee als je op die manier te werk gaat,
Marleen en Lindy, ik vermoed dat de Limburgse kinderen steeds beter de weg naar jullie gaan vinden. Prachtig hoe jullie bezig zijn met jullie praktijk ” De Vlinder” voor weerbaarheidstrainingen en meer. We hebben allemaal mogen horen welke capaciteiten jullie in huis hebben om ook individuele kinderen een stapje verder te helpen.
Anneke en Desiree,  ook jullie kennis en ervaring gaat zich vertalen naar jullie eigen praktijk waar jullie zo serieus mee bezig zijn en waarvoor jullie nu al zo hard werken en oefenen. Ik hoop voor jullie op een goede bloei voor jullie bloem in de knop.
Marja en Astrid, wat hebben jullie hard gewerkt en bezig met veranderingen en zoeken naar evenwicht in hoe je wilt werken en wat je wilt gaan doen. Ik weet zeker dat het voor jullie in de komende tijd langzaam maar zeker duidelijk wordt welke richting je op zult gaan. Doe lekker rustig aan en luister naar je hart en de kinderen. Dat wijst de weg.
Nynke en Rob, een echte juf en meester met de focus op de kinderen. Rob ik weet zeker dat je een fantastische gymleraar bent voor je leerlingen. Ze zullen het gevoel hebben dat je hen echt ziet en dat je hen begrijpt. Nynke jij bent een juf zoals een kind dat nodig heeft en wat je ieder kind zou gunnen. Veiligheid en structuur bieden in de klas, ondertussen gewoon werken aan de individuele leerdoelen en het vermogen om ieder kind te erkennen zoals het is, inclusief de mogelijkheden tot ontwikkeling. Meer hebben kinderen in de klas niet nodig.

Veel toekomst voor de kinderen

Ik dank jullie hartelijk voor jullie aandacht, jullie tomeloze inzet en vertrouwen, maar bovenal voor de fijne sfeer die jullie meenamen.
Ik wens de kinderen die op jullie pad komen veel plezier en vooruitgang.

Lees ook: Moeten leerkrachten opvoeden?
Lees ook: Bezuinigingen: waar blijft het plezier voor leraren en kinderen?
Lees ook: De opleiding tot kindercoach
Lees ook: De vragen en antwoorden over de opleiding tot kindercoach

Wil je ook de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach.
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief van de praktijk voor kindercoaching aan.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)