Een echtscheiding brengt voor alle betrokkenen veel emoties en onzekerheid met zich mee. Ieder gezinslid, maar vooral de kinderen, moeten weer een nieuw evenwicht zien te vinden.
Naast alle emoties als verdriet, boosheid of misschien opluchting moeten er praktische zaken worden geregeld als een verhuizing, verdeling van spullen en het maken van een ouderschapsplan.

De cruciale vraag met betrekking tot aanwezige kinderen is hoe je als ex-partners een goede verstandhouding kunt leren opbouwen als ouder.

Want ex-ouders bestaan niet……..

Uit de theorie en in de praktijk blijkt dat iedere leeftijd van een kind weer andere problemen met zich meebrengt na een scheiding van de ouders. Gedragsproblemen en/of leerproblemen zijn helaas geen uitzondering.
De praktijk voor kindercoaching organiseert in samenwerking met de mediators van echtscheidingsbemiddeling van gelukkig uit elkaar een thema avond over echtscheiding.

Vragen die  onder andere aan de orde komen:

  • Welke reacties en gedrag kan je kind laten zien.
  • Hoe weet je of het goed gaat met je kind
  • Hoe ondersteun je je kind
  • Wat doe je wel en wat doe je niet
  • Hoe ga je om met je eigen gevoelens
  • Hoe kun je er als (vaak) alleenstaande ouder zijn voor je kind.

Ook in geval van een nieuw samengesteld gezin is het van belang om te weten welke moeilijkheden en mogelijkheden er op de loer liggen voor jou en je kind en hoe je het beste kunt handelen.

Er wordt uitleg gegeven over hoe om te gaan met gevoelens als schuld en schaamte en over emoties als verdriet, boosheid en angst. Door uitleg over hoe kinderen omgaan met loyaliteiten ten opzichte van beide ouders, zullen ouders al veel herkennen van het gedrag van hun kinderen, zelfs van voor de echte scheiding.

De avond heeft een praktisch karakter waardoor ouders met concrete tips naar huis gaan en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

Meer in categorie echtscheiding en cursus en workshop.
Kijk voor actuele data op de agenda van de praktijk voor kindercoaching.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)