Boosheid moet op een gegeven moment over zijn en moet losgelaten worden. Kinderen die mokken en wrokken lukt het niet om boosheid achter zich te laten en weer verder te gaan met hun leven.
Wat gebeurt er bij kinderen die maar blijven mokken?
Hoe kan het dat het ene kind na een boze bui vrolijk verder gaat en een ander kind urenlang blijft hangen in een boze bui?
In deze video leg ik alles uit wat te maken heeft met mokken en wrokken. En natuurlijk hoe help je deze kinderen stap voor stap?.
Met mooie praktijkvoorbeelden in deze video.
Wil je meer ontdekken? Volg de online workshop: Voorkom de vier valkuilen bij boze kinderen:
Veel ouders en opvoeders beseffen onvoldoende dat zij heel veel invloed hebben op de manier waarop een kind boos is en blijft. En vooral op welke manier een kind zijn boosheid uit en ermee omgaat.
We kunnen als volwassene heel gemakkelijk nare boze buien voorkomen. We kunnen er ook voor zorgen dat boosheid niet escaleert in moeilijk en destructief gedrag.
Helaas weten we vaak niet wat we daarvoor moeten doen en hoe we dat moeten doen. Onbewust doen we zelfs vaak net het verkeerde – en maken we het nog erger dan het was.
Wat wij als ouders en opvoeders vooral kunnen doen is kinderen helpen om boos te zijn op manieren die hen helpen. Boos gedrag heeft dan niet langer nare gevolgen voor het kind zelf en zijn omgeving.
In deze workshop ontdek je hoe je op een eenvoudige wijze weer rust en harmonie in huis krijgt doordat je erachter komt wat precies je rust verstoort en natuurlijk vooral wat je kunt doen om boosheid bij je kind te voorkomen.
Meld je snel aan om direct te kunnen starten met de online workshop: ‘Voorkom de vier valkuilen bij boze kinderen’.
Geef een reactie