Met iedere opleidingsdag prachtig weer startte de vijfde groep van 2011 begin september met de basisopleiding tot kindercoach.
Een groep vol zeer ervaren vrouwen in allerlei vakgebieden. Positieve en hartelijke vrouwen met een grote drive om te leren en met hart voor kinderen. Het was prachtig om te zien en te merken hoe de theorie en de oefeningen steeds aan de dagelijkse praktijk werd getoetst. Wonderbaarlijk ook hoe snel er samenwerking ontstaat en men elkaar inspireert om te kijken naar de toekomst en welke rol je kunt innemen in het werkveld kindercoach.

De deelnemers

Annemie, Rese en Marleen, ik hoop toch echt dat jullie naast het coachen van kinderen ook beschikbaar zullen blijven voor het onderwijs. Jullie dijk van een ervaring en liefdevolle aanpak in je klas is wat kinderen in deze tijd zo nodig hebben.
Marja en Willy, ook jullie ervaring als IB-er is zo nodig, vooral de manier waarop jullie openstaan om te leren en je motivatie om je deskundigheid te delen.
Simone, Annet, Thera, Edith en Cindy voor jullie hoop ik dat de lesstof de inspiratie geeft om in je huidige werk je kennis en ervaring te verdiepen en dat je kunt richten op je wens om het coachend werken met kinderen verder vorm te geven. Onderzoek wat je mogelijkheden zijn en zet de stappen die jij wilt en vertrouw op jezelf en je capaciteiten!
Ilse ik hoop voor jou dat je een mooie inkijk hebt gekregen op het vakgebied kindercoach en heb respect voor je open mind om andere werkgebieden te onderzoeken. Maak de keus die klopt bij jouw.
Anna, Erica en MarieLouise, Succes met de volgende stappen van de praktijk die je aan het opzetten bent. Heb vertrouwen in je capaciteiten en wat je hebt te geven is veel. Neem je eigen vakgebied als uitgangspunt en ga door op je eigen weg met je eigen doelen.
Ruth ga je eigen weg en doe wat je moet doen. En jij weet wat het is of gaat het herkennen.
Petra en Alize, jullie troffen elkaar volkomen onverwacht op deze opleiding als oud N20 studenten. Zo ongelooflijk veel kennis en ervaring in de hulpverlening en toch openstaand voor nieuwe wegen om helpen vorm te geven in deze tijd. Prachtig en de kinderen en ouders op jullie pad zullen je er enorm om waarderen. Pas goed op jezelf, jullie hebben al veel gegeven.

En Annemie laat alsjeblieft je fantastische prentenboek uitgeven zodat vele kinderen die gepest worden steun vinden in je boek.

Dames, ik dank jullie voor je leergierigheid en je kritische vragen. Ook ik heb dankzij jullie weer veel geleerd. Het ga je goed en tot ziens voor een aantal van jullie bij een volgende opleiding.

Ruth staat niet op de foto, maar Claudia die al eerder aan de basisopleiding deelnam staat wel op de foto.

Wil je deelnemen aan de opleiding tot kindercoach, kijk dan op de website .
Wil je op de hoogte blijven van nieuws en artikelen, vraag dan de nieuwsbrief aan.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Opleidingen voor (aspirant) kindercoaches en beroepskrachten:

Hulp voor kinderen en hun ouders:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)