Wil jij leren…

 • Hoe je op een gemakkelijke manier kunt putten uit een hele toolbox met interventies?
 • Hoe je altijd de juiste vragen stelt en vragen tot je beschikking hebt die er toe doen?
 • Welke manier van aanpak werkelijk verschil maakt?
 • Hoe je kunt terugvallen op je eigen competenties en vaardigheden die je altijd paraat kunt hebben?

Dat is precies waar we aan werken tijdens onze praktijkdagen.

Tijdens deze dagen worden er meerdere demo sessies gedaan met eigen casussen van deelnemers. Uiteraard is er meer dan voldoende gelegenheid zelf te oefenen. Je krijgt alle nodige handvatten om verandering te bewerkstelligen. Je leert werken met de taart rood en groen, schaalwandelen en je leert andere kindercoachmaterialen toepassen.

Door de combinatie theorie, demo sessies met eigen casussen van deelnemers én zelf oefenen is er een (wetenschappelijk bewezen) maximaal leereffect.

Wat gaan we doen tijdens deze praktijkdagen?

Tijdens deze praktijkdagen staat het werken met de oplossingsgerichte methodiek steeds centraal. De theorie van oplossingsgericht werken wordt in iedere situatie verhelderd met de voorbeelden, de demonstraties en de oefeningen waarmee we werken.

We werken tijdens deze dagen met jouw vragen en jouw casussen: je neemt je vraagstukken mee en stap voor stap kom je erachter hoe jouw vraagstuk een nieuwe tool gaat worden.

We starten met het op een rij zetten van de meest voorkomende hulpvragen en hun aanpak. Theoretische onderbouwingen worden in verbinding met de praktijk uitgelegd. Gaandeweg tunen we steeds meer in op de casussen die aan de orde zijn en leren we van elkaar. We oefenen daadwerkelijk met effectieve interventies zodat je merkt wat de impact is.

Het zijn twee intensieve dagen waarin verschillende casussen en thema’s diepgaand behandeld worden.

Wat is het resultaat van deze praktijkdagen?

 • Een logische en eenvoudige aanpak voor hulpvragen
 • Altijd weten hoe je kunt starten
 • Een scala aan interventies paraat hebben die werken bij verschillende hulpvragen
 • Ontdekken welke interventies wel en welke interventies niet bij je passen
 • Weten wanneer je wel of juist niet moet doorgaan met een hulpvraag
 • Voor iedere hulpvraag de juiste vraag kunnen stellen
 • Weten wanneer je kunt of moet stoppen met coachen
 • Weten met wie je moet werken en van wie de hulpvraag werkelijk is
 • De ontwikkelleeropgaven voor hulpvragen direct paraat hebben en in kunnen zetten
 • Met iedere hulpvraag kunnen werken – ongeacht de oorsprong

Het echte resultaat merk je in je eigen vakgebied direct de volgende dag en na deze 2 dagen zal je aanpak voor altijd anders zijn en heb je een aantal tools bij je eigen kennis en ervaring gekregen die het werken met kinderen en pubers een stuk lichter zullen maken. Bij iedere hulpvraag weet je waar en hoe je kunt starten en hoe je verder kunt gaan en weet je wanneer je kunt afsluiten.

Door de praktische aanpak en het succes dat je hierdoor hebt met coaching, kun je meer mensen aanspreken met je werk.

Voor wie zijn deze praktijkdagen?

Werk je met kinderen en of pubers in je eigen praktijk of als leerkracht of hulpverlener, dan zijn deze dagen een absolute verrijking om nog meer te halen uit de contacten met kinderen en pubers. Heb je elders een opleiding voor kindercoaching gevolgd, dan ben je ook welkom.

Je trainer: Tea Adema

Tea Adema - Centrum Tea Adema | kindercoaching | jongerencoaching | opvoedcoachingDe praktijkdagen worden geleid door Tea Adema zelf. In 2004 richtte Tea als een van de eersten haar zelfstandige kindercoachingpraktijk op. Sinds 2010 traint zij ook kinder- en jongerencoaches en beroepskrachten met verschillende zelf ontwikkelde en zeer succesvolle opleidingen.

Deze opleidingen zijn inmiddels een begrip: al duizenden professionals volgden een of meer van Tea’s trainingen en haar opleidings- en praktijkdagen zijn vrijwel zonder uitzondering tot een jaar vooruit volgeboekt.

Lees hier meer over Tea Adema

Al snel voelde ik me erg welkom bij Tea. Haar benadering en gastvrijheid maken dat je heerlijk ontspannen kunt werken aan de opleiding. Het meest waardevolle dat ik leerde is dat je als coach ouders en kinderen op weg kunt helpen richting de oplossing voor hun probleem, maar dat je zelf de oplossing niet hoeft te zijn. Voor mij echt een eye opener die ervoor gezorgd heeft dat ik mijn werk als ‘lichter’ ervaar.

Marije Imhof, leerkracht & begaafdheidsbegeleider PO

Wat kost deelname aan de praktijkdagen?

Je totale investering voor de twee opeenvolgende praktijkdagen bedraagt € 595*. Dit bedrag is vrijgesteld van btw en inclusief lunches tijdens de 2 praktijkdagen.

* Binnen 3 werkdagen na inschrijving ontvang je een factuur van € 100 voor de inschrijfkosten. Twee à drie maanden voorafgaand aan de praktijkdagen ontvang je de factuur voor het resterende bedrag van € 495.

Data en locatie

De tweedaagse praktijkdagen vinden plaatsen bij Centrum Tea Adema in Burgum (Friesland). De praktijkdagen duren van 9.30 tot 16.30 uur en een heerlijke lunch is inbegrepen.

Hieronder alle momenteel geplande praktijkdagen:

 • 21 en 22 januari 2021  VOL

Keuze gemaakt?

En wil je je inschrijven voor een opleiding? Je regelt het via ons online inschrijfformulier.

Nu inschrijven

Aanmelden voor de praktijkdagen

Je kunt je aanmelden voor de praktijkdagen via ons opleidingsinschrijfformulier.

Nu inschrijven